Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Переваги газобетону з точки зору вибору стінового матеріалу

19 марта, 2019
543

Вибір будматеріалів для зведення будинку в Україні сьогодні великий, як ніколи а особливо в Києві. Цегла, бетон, дерево, готові зруби і каркасні конструкції дозволяють реалізувати будь-який задум. В останні десятиліття в центрі уваги конструкторів знаходяться можливості бетону, різних його видів.


Одним з таких, популярних в будівництві видів бетону є газобетон , що представляє собою пористе, пористу речовину, суміш піску, цементу, вапна і ряду інших компонентів.

Газобетон - не єдиний тип пористого бетону. Типовим представником даного сімейства матеріалів є також і пінобетон, який відрізняється від газобетону умовами затвердіння (нормативної температурою і тиском).


Пориста структура - сила і слабкість газобетону.
Наявність пір робить газобетон гігроскопічним. З одного боку, будівлі з цього матеріалу можна назвати незахищеними від вогкості, особливо, якщо в процесі будівництва подбати про гідроізоляцію конструкцій. А з іншого боку, якщо вологи все ж вдасться проникнути в пори, вона починає методично руйнувати матеріал зсередини. Хоча, даний недолік характерний для будь-яких неполнотелих будматеріалів.



Зате по частині вогнестійкості газобетон може дати фору багатьом іншим становим матеріалами, а також і за вартістю і за вагою. Такі його властивості обумовлені входженням до його складу мінеральних компонентів, стійких до впливу полум'я. З цієї точки зору газобетон навіть краще цегли.



Іншою перевагою газобетону є відмінна звукоізоляція - в даному випадку пори виявляються дуже доречними. І в цьому сенсі даний матеріал виявляється краще цегли. На жаль, цього не можна сказати про міцність: тут цегла явно виграє. І, тим не менш, спеціальні конструктивні рішення дозволяють сьогодні впевнено будувати з газобетону будівлі з високими характеристиками міцності. Нерідко це досягається за рахунок введення в його склад різних добавок.

 

Якщо порівняти теплопровідність даного матеріалу і цегли, виявиться, що у газобетону цей показник втричі нижче. Це означає, що стіни будівлі можна зводити більш тонкими, що в кінцевому підсумку знижує загальні витрати на будівництво. Більше половини обсягу матеріалу доводиться на повітряні осередки.

 


Газобетон оптимально підходить для цілей малоповерхового будівництва, наприклад, 2-3 поверхових заміських котеджів. Продажем цього будівельного матеріалу займається компанія «ТБК Апельсин», у нас низькі ціни, великий вибір і доставка.