Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Сучасна тротуарна плитка і її гідності

19 марта, 2019
914

Все частіше при оформленні будівель звертають окрему увагу на тротуар, який знаходиться в радіусі споруди. У більшості випадків найкращим вибором стає застосування тротуарної плитки . Вона має досить демократичну вартість, великий вибір видів і кольорів, і відмінні фізико - механічні характеристики.

 

У сучасному світі велика увага стали приділяти екологічно чистих матеріалів. Тому, широко використовувати тротуарну плитку для дизайну двору стало модно і правильно. На відміну від асфальту, плитка не має в своєму складі токсичних матеріалів. Внаслідок чого, використання даного виду декору набирає все більшу кількість прихильників.

 

Слід згадати, що плитка набагато дешевше каменю і має великий асортимент, що збільшує кількість варіантів укладання. На відміну від своїх конкурентів, асфальту і бетону, тротуарна плитка укладається рівно. Поверхня не має западин і виступів. Вода дуже швидко просочується крізь зазори між стиками і на поверхні ніколи не утворюються калюжі.

 

Також, плитку легко зібрати. Це спрощує доступ до комунікацій, які можуть перебувати під нею і зробити їх ремонт. Цей продукт не тільки унікальне дизайнерське рішення, а й прекрасний вибір для екології грунту. У разі заміни плитки на газон, не варто турбуватися про грунт і її родючості.

 

При питанні довговічності тротуарна плитка знову посідає перше місце. Якщо з часом асфальт дає тріщини при перепаді температур, то з плитою такого не створиться. У разі пошкодження однієї або двох деталей можлива швидка і легка заміна, що робить плитку прекрасним матеріалом. Єдиний недолік - це слизькість плитки в зимовий період. Звичайно, якщо не прибрати з асфальту сніг, то ймовірність ковзання на даній поверхні також велика, як і на плитці.

 

При укладанні тротуарної плитки, для її більшої довговічності і колишньої красі, використовують спеціальні добавки в бетон. Цей засіб допоможе вберегти плитку від впливів води, жиру, масла та інших продуктів, які можуть потрапити на її поверхню.

Також, для відновлення кольору і збільшення терміну використання плитки, обов'язковою умовою є використання спеціальних засобів для косметичного ремонту. Дані кошти легкодоступні для широкого кола споживача і відносно дешево обходяться. Купити такий будівельний матеріал завжди можна в Києві у компанії «ТБК Апельсин», у нас великий вибір і доступні ціни. Очищають тротуарну плитку тільки м'якими щітками. При використанні інших методів можна пошкодити зовнішню поверхню. На тільки покладеної плитці можуть виникнути висолів. Не слід переживати з цього приводу. Їх поява свідчитиме про натуральному походження матеріалів, з яких виготовлена ця тротуарна плитка. Згодом вони стираються і зникають.