Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Укладання фундаменту з урахуванням розподілу ваги

19 марта, 2019
626

Як нам відомо, фундамент являє собою засіб рівномірної передачі ваги будівлі на грунт і є невід'ємною частиною практично будь-якого будови. Перш ніж починати будівництво, вкрай необхідно врахувати можливість будівництва на обраному ділянці, і прикинути кількість витрат на усунення пошкоджень, виникнення яких можливе відповідно до поведінкою грунту, підземними водами і власне самою якістю будівництва.

Основна мета фундаменту - розподіл ваги, таким чином, щоб різниця посадки різних частин, а так само посадка будівлі в цілому, не досягали позамежних величин. В першу чергу, потрібно забезпечити фундаменту стійкість до всіляких природних умов і впливу просідання грунту і підмивання ґрунтовими водами, отже, потрібно надати великого значення вибору конструкції фундаменту, врахувати особливості ґрунту на місці зведення споруди, і підібрати найбільш підходящі будівельні матеріали, які мають усі наведені нам необхідними якостями і стійкістю до всіляких зовнішніх факторів. Щоб правильно вибрати матеріали, якісно і результативно закласти фундамент , необхідно оцінити місце споруди за такими критеріями: місце повинно бути максимально зручним для проведення будівельних робіт, повинні бути ґрунтовно досліджені особливості грунту в обраній місцевості.

Щоб уникнути пошкоджень від раптово виникли внаслідок тих чи інших факторів поверхневих ґрунтових вод, слід подбати про те, щоб фундамент не був занадто низьким, була присутня підсипка з річкового піску, покритого цементом, поєднана з трубою відводу або лотком і зроблена під ухилом 30-50мм. і до 1 метра в ширину.

При розкопці ям і траншей під фундамент не слід порушувати водне середовище грунтів, так як вони мають велике значення в структурі грунту і можуть привести до непередбачуваних руйнувань. Щоб не допустити нерівномірного просідання конструкцій, фундамент зовнішніх стін слід закладати нижче за рівень промерзання грунту, для кожної зони характерний свій рівень промерзання.

По всій території підстави рекомендується засипати піщану подушку, що обволікає краю і палі фундаменту. Для побудови бань, садових будиночків та інших досить легких будівель, де фундамент не несе великого навантаження, і глибока посадка фундаменту не має ніякого сенсу, в якості матеріалу для фундаменту можна використовувати шматки труб і паль, метал, бетон і залізобетон .