Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Унікальні властивості черепашнику

19 марта, 2019
845

Ракушняк (ракушняк) - це природний матеріал, який протягом декількох мільйонів років формувався з раковин морських мешканців під дією тиску, піску, солоної води і вапна. Пориста структура черепашнику надає йому відмінні тепло- і звукоізоляційні властивості. Тому в будинку з черепашнику взимку тепло, а влітку - прохолодно. Крім того, ракушняк є природним фільтром, що видаляє з повітря шкідливі домішки і насичує його йодом і сіллю, які дуже корисні для дихальних шляхів людини.

 

Технологія будівництва будинку з черепашнику досить швидка і легка завдяки великим розмірам черепашкових блоків. Обробка каменю так само не вимагає великих зусиль: він легко ріжеться, свердлиться і шліфується. Це дає можливість втілити в реальність різні дизайнерські рішення, які додадуть будинку унікальність і оригінальність.

 

Ракушняк маркується в залежності від міцності. Найнижчу міцність має камінь марки М10, а найвищу - М35. Для будівництва малоповерхового будинку найкраще підійде черепашник марки М25. Міцність каменю легко перевірити: черепашник М10 при падінні з метрової висоти розпадається на багато дрібних шматків каменю і піску, черепашник М25 розпадеться на два-три шматки, а черепашник марки М35, як правило, не розпадається. Жовтий колір свідчить про наявність в камені піску, який знижує його міцність, тому для будівництва краще вибирати сірий черепашник.

 

Зрозуміло, як і будь-який інший будівельний матеріал, черепашник не позбавлений недоліків. До них відносяться неоднорідність структури каменю і неідеальна геометрія. Однак ці недоліки можна компенсувати, поєднуючи різні технології будівництва. Щоб збільшити термін експлуатації ракушняка при використанні його в якості облицювального матеріалу, камінь покривають водогрязеотталківающім розчином.

 

Сучасний ринок пропонує безліч нових будівельних матеріалів з унікальними властивостями, однак людина так і не навчився досконало відтворювати те, що створено природою. Тому останнім часом все більшою популярністю в Україні користуються екологічно чисті матеріали, одним з яких є черепашник. Торгова компанія «ТБК Апельсин» продає будівельні матеріали в Києві за доступними цінами . У нас широкий вибір будівельних матеріалів високої якості.