Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Силікатна рядова цегла

тротуарна плитка мандаринкапелюхи на стовпи паркануфундамент опалубкавідливи для тротуарної плиткиблоки теплостінтротуарний поребрикстовпи для забору бетоннімандарин золотийбруківка ковальськаstonelight газоблок
Показано 1 по 7 з 7 (Всього сторінок 1)

Кладка із силікатної цегли - які тонкощі та переваги?

До кладки із силікатних блоків застосовуються ті ж принципи, що і при використанні інших силікатних цеглин. Базові конструкції (фундамент) має бути рівним, стійким та міцним. На фундамент необхідно встановити належну гідроізоляцію, щоб вологість, що проникає в основу, не поширювалася на стіни.

Перед укладанням цеглу необхідно зволожити і використовувати розчин для кладки потрібної консистенції. Щоб забезпечити належну адгезію між розчином та каменем, розчин не повинен бути надто сухим. У разі дуже рідкого розчину суміш виллється зі швів і може не досягти необхідної міцності. Використання рідкішої суміші не компенсує необхідність зволоження каменів. Чим більш дрібнозерниста суміш, тим зручніше працювати. У спеку і суху погоду необхідно запобігти надто швидкому висиханню стіни.

Силікатну цеглу не можна використовувати для фундаментів або несучих стін підвалу. Силікатні стіни не можна накривати чимось, що перешкоджає висиханню. Стіни можна пофарбувати фарбою з дуже гарною паропроникністю. Зведення стіни слід починати з кута.

Як зробити так, щоб конструкція з рядової силікатної цеглини прослужила довго?

  • Не використовувати силікатні продукти у ґрунті та на цокольних поверхах;
  • Розділіть цокольний поверх та будову за допомогою гідроізоляції;
  • Не допускайте попадання води на силікатну конструкцію (ширина карнизу, висота першого поверху);
  • Правильне заповнення швів розчином для кладки кладки;
  • Забезпечення вентиляції за облицюванням (кожен третій вертикальний шов порожній над цокольним поверхом та рядами над отворами);
  • Деформаційні шви (кожні 10 метрів);
  • Арматурні сітки із захистом від корозії (мінімум після першого ряду, нижче останнього ряду, над та під отворами);
  • Анкери до основної конструкції (мінімум 4 анкери/м2);
  • Виконуючи кладку в зимовий період, дотримуйтесь правил, що діють для забезпечення твердіння розчину за низьких температур.

Оздоблення

При правильно виконаній кладці внутрішнє оздоблення може обмежитися лише повною штукатуркою. У разі правильних стиків фарби може вистачити. Якщо необхідна додаткова звукоізоляція або недосконала кладка, обидві сторони стіни можна покрити штукатуркою товщиною 10 мм.

Перекриття отворів

Вага рядів блоків над вікнами та дверима розподіляється на обидві сторони отвору за допомогою перемичок. Для стіни із силікатної цегли найбільше підходять перемички із залізобетону. Тип перемички визначається проектувальником. Під підошвою перемички має бути нерозрізаний блок/цегла. У разі отворів понад 1,5 м мінімальна опорна поверхня під одним кінцем має становити не менше ніж 250 мм.

Деформаційні шви

Призначення деформаційних та температурних швів – запобігти утворенню тріщин, викликаних зменшенням об'єму на довгих ділянках стіни або змінами температури. Стики вертикальні та проходять крізь стіну. Вони заповнені еластичним наповнювачем, тому окремі частини стіни можуть рухатися один до одного без пошкоджень. Відстань, що рекомендується, між двома компенсаторами - 10 м.

Міцність силікатної рядової цегли та її характеристики

За останні кілька десятиліть виробляються цегла з чистого силікату кальцію (з піску, вапна та води). Чисті силікатні вироби входять до найбезпечніших будівельних матеріалів з точки зору природної радіоактивності. Вони мають чудові акустичні параметри і дуже хорошу теплоємність. Вони також відрізняються високою стійкістю до хімічної та біологічної корозії та негорючі, тому у разі пожежі не виділятимуться шкідливі сполуки.

Безсумнівно, їхня популярність також є результатом їх відносно високої міцності на стиск, порівнянної з міцністю бетонів нижчого класу. Насправді це означає, що з цього класу матеріалу можна зводити стіни в багатоповерхових будинках. Його відносно високі параметри міцності дозволяють використовувати його в конструктивних елементах, схильних до підвищених навантажень, таких як стовпи, кути еркерів, опорні майданчики для довгих балок перемичок і т.д.

На жаль, властивості силікатних виробів значно погіршуються при попаданні вологи у товсті стіни. Це особливо проблема нижніх частин стін, якщо, наприклад, вони піддаються затопленню чи впливу ґрунтових вод, або якщо гідроізоляція нанесена неправильно або повністю відсутня. Технічні характеристики, що надаються виробниками, найчастіше відносяться лише до сухих матеріалів, у той час як більшість їх параметрів мають тенденцію до погіршення зі збільшенням вологості.

Онлайн в строительном магазине T-B-K предлагаем Вам выбрать и приобрести Силікатна рядова цегла , высококачественные строительные материалы по доступной стоимости. Большой ассортимент в категории Цегла всих типів і марок от качественных производителей. В каталоге интернет магазина строительных материалов представлены только качественные бренды: Кирпич Триполья г.Обухов, Литос и есть возможность купить бетонные плиты на забор и другие товары с быстрой доставкой по Луцку, Каменец-Подольскому и других регионах Украины А спец.предложения на вентблоки железобетонные и опоры электрические столбы будут Вас возращать к нам вновь. Выгодные предложения на фасадная облицовочная плитка и опоры лэп - купить стройматериалы онлайн можно в один клик!
Фільтр