Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Пінобетон - універсальний матеріал

19 марта, 2019
597

Пінобетон є універсальним будівельним матеріалом і використовується на багатьох будівельних об'єктах. Тема пінобетону постійно породжує масу питань. Основне питання, це «технологія виробництва пінобетону.»



Пінобетон не є новим матеріалом і така назва не зовсім вірно. Все нове, це добре забуте старе. Ще в п'ятдесятих роках, винайдену в Швеції технологію вперше застосували в Росії, але тоді завдання будівництва були іншими. Вимоги до житла сильно відрізнялися від сучасних, тому пінобетон продовжував чекати. Це був тільки питання часу.



Пінобетон - це матеріал для якого потрібні найпростіші складові. Цемент і вода, ось основні елементи пінобетону. Унікальні властивості, пінобетон отримує завдяки додавання до його складу піноутворювача, який перемішується в загальному обсязі і повітряні бульбашки.



Застосування у виробництві баротехнологіі - перемішування розчину під тиском в закритій ємності, перетворює бетон в пористий матеріал. Застигаючи, бульбашки повітря стають незалежними повітряними осередками. Саме так вони і є причиною унікальних властивостей пінобетону. Легкість, а отже і мала навантаження на перекриття і фундамент.



Завдяки цій якості, пінобетон є унікальним матеріалом при будівництві, ремонті та реконструкції будівель. Чарункова структура пінобетону робить його матеріалом з низькою теплопровідністю. Це властивість пінобетону дозволяє використовувати його без додаткової теплоізоляції.



Пінобетон володіє низьким рівнем водопоглинання. Це пов'язано з його структурою. Осередки пінобетону закриті одна від одної і з легкістю переносить заморожування і відтавання. Ці властивості надають йому високу морозостійкість.



Пінобетон володіє високими властивостями звукопоглинання і звукоізоляції, і доступною вартістю. Пінобетон пропускає повітря, іншими словами дихає. Що означає, що клімат в будинках з пінобетону, близький до клімату в будинках з дерева. Влітку прохолодно, а взимку тепло. В Японії пінобетон отримав назву штучного дерева за свої дихаючі властивості.



Монолітний пінобетон виготовляється на будівельному майданчику. Процес не складний і досить швидкий. При цьому висока кваліфікація робітників умова зовсім не обов'язкова.



Бароустановка для виробництва пінобетону, це закритий апарат в якому за 2 хвилини дві людини роблять чверть кубічного метра пінобетону. Значить за 1 годину, установка видасть 4 кубометри пінобетону. Але це не повна потужність установки з виробництва пінобетону. Установка мобільна і при необхідності легко переміщується по майданчику.



В якості опалубки для пінобетону можна використовувати цеглу. Але і інші матеріали, так само можуть служити в якості опалубки. Застосування пінобетону Значно зменшує товщину стін і витрата будматеріалів при будівництві. Товщина пінобетону в 350 мм можна порівняти зі стіною з цегли в 1,5 метра.



Залежно від співвідношення інгредієнтів, можна змінювати щільність пінобетону. Пінобетон з низькою щільністю володіє кращими теплоізоляційними характеристиками. Більш висока щільність, підвищує його міцність і дає можливість використовувати його в несучих конструкціях будівель і споруд.


Додавання антиморозних добавок, робить пінобетон стійким під час укладання і дає можливість будівельникам зводити конструкції в зимовий період. До -15 градусів, будівництво може тривати без втрати якісних властивостей пінобетону. Засоби вкладені в нагрів води з лишком покриваються швидкістю будівництва.

 

Ось такі чудові властивості має пінобетон. Більш детальну інформацію Ви можете отримати у торгової компанії «ТБК Апельсин» яка займається продажем будівельних матеріалів на території Києва. У нас завжди великий вибір і доступні ціни!