Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Будівництво фундаментних стін

19 марта, 2019
668

Стіни фундаменту є опорою всієї конструкції будинку і матеріали для їх будівництва повинні вибиратися виключно відповідно необхідних характеристик.

Фундамент, що це?

Фундаментні стіни - це конструктивний елемент будинку без урахування підвалу. Стіни фундаменту з'єднують його подушку зі стінами першого поверху. Вони призначені для того, щоб передавати на фундамент те навантаження, яке створюється стінами, плитами перекриттів і іншими зовнішніми факторами, які так чи інакше, не залежно від людини постійно діють на будівлю.

До матеріалів, які застосовують для будівництва фундаментних стін, пред'являють жорсткі вимоги і вони повинні бути такими:
1. Міцними. Міцність необхідна для того, щоб фундамент тримав всю зведену поверх нього конструкцію, а це цілий будинок;
2. морозостійкість. Стіни фундаменту, як ніякий інший елемент будинку схильні до впливу зовнішніх температур;
3. Вологостійкими. Стіни фундаменту завжди заглиблюються нижче за рівень землі, тому на них весь час впливає волога, а в деяких випадках і вода.

Фундаментні стіни можуть бути монолітними. Найчастіше для пристрою монолітного фундаменту використовують бетон або залізобетон . Залізобетон - це той же бетон, тільки його для більшої міцності армують металевими прутами певного перерізу.
Монолітну стіну виготовляють безпосередньо на місці будівництва. Таким чином, бетон необхідно залити в дощок опалубку і почекати час для повного висихання бетону. Після цього можна продовжити будівельні роботи. Але іноді після застигання бетону опалубку демонтують.
Такий метод пристрою фундаментних конструкцій можна використовувати в приватному житловому будівництві. Це обумовлено тим, що такий фундамент порівняно недорогий за вартістю, досить міцний і зручний у використанні при зведенні будь-якого житлового будинку. Але тут потрібно зауважити, що спосіб зведення стін фундаменту з такого будівельного матеріалу як цегла, камінь, блок, вважається більш економічним з точки зору споживача.
Фундаментні стіни можуть бути Муровано. Муровані фундаменти - це на даний момент вже перевірений спосіб будівництва фундаментних стін. За допомогою такого способу зведено більшість будинків, що вже стало багатовіковою традицією.

Ще до недавнього часу фундаменти виконували з натурального каменю, і трохи рідше з цегли. Зараз же для будівництва стін фундаментів більше використовують блоки з пористого бетону. Ніздрюватий бетон - це газобетон, пінобетон. Буває і так що в цих цілях використовується керамічна цегла або пустотілі бетонні блоки. Про пустотілих бетонних блоках можна сказати, що вони повинні мати відповідний сертифікат, а також даний матеріал повинен відповідати пропонованим до фундаментів технічними умовами (ТУ).
Щоб фундаментні стіни прослужили не одне десятиліття їх обов'язково необхідно захистити якісної гідроізоляцією.