Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Яка саме цегла підходить для кладки печі

08 декабря, 2022
2219

Цегла для кладки печей – загальна інформація

Кладка печей проводиться з матеріалів, які відрізняються за характеристиками, кольором та властивостями. Для фундаменту печі необхідна міцність, стійкість до вологи та морозів, оскільки певні частини конструкції можуть доходити до низьких температур. Затребуваним вважається керамічний та клінкерний варіант.

Керамічна цегла застосовується для будови фундаменту печі, включаючи складні двоповерхові конструкції. Заощадити на матеріалах можна, вибравши кераміку не найвищої якості. Це можливе лише, якщо тиск, що виробляється на фундамент, буде незначним.
Клінкерні модифікації призначені для суворого клімату, оскільки мають підвищену морозостійкість. Так само клінкерна пічна цегла, завдяки своїй багатій фактурній та кольоровій гамі, на додаток до стійкості до високих температур, широко використовується для зовнішньої обробки.

Топка печі, найчастіше, складається з кількох видів. Це шамотна для внутрішньої стінки грубки, і керамічна пічна для зовнішньої частини. Справа в тому, що керамічна не зможе витримати такі високі температури, як шамотна, тому почне плавитися, деформуватися та руйнуватися. Крім стійкості до спеки, шамотна цегла справляється з акумулюванням тепла.

Для привабливого зовнішнього вигляду часто використовують облицювальні керамічні та клінкерні матеріали, які виготовляються у різних кольорах. Найбільш ходова - керамічна облицювальна цегла має червоний відтінок.

Яку цеглу використовувати для кладки печі?

Пічь виконує нестандартні функції, які взаємодіють з високими температурами. Тому важливо враховувати кілька нюансів при доборі:

  • висока міцність;
  • стійкість до дуже жарких температур та відкритого вогню;
  • можливість накопичувати та зберігати тепло, рівномірно розподіляючи його;
  • стійкість до різких перепадів температурних режимів.

Для кладки використовуються різні матеріали для фундаменту, топки, димової труби та каналів, облицювання.

При виборі керамічної цеглини для певної частини печі, потрібно дивитися на маркування. Вона говорить про здатність витримувати навантаження конструкції. Мінімальна марка - М75. Але на цьому краще не економити. Рекомендуємо облаштовувати пічь цеглою з позначенням мінімум М150. Як правило використовують цеглу Марки М200 повнотілу – її ще називають пічною.

Для будь-якого компонента печі використовують повнотілі матеріали. Винятком може бути лише кладка труби у північних регіонах, де переважає холод. Так само якщо пустотіла цегла виконана з тугоплавкою, клінкерної глини, то можливе його застосування на облицювальній стадії. Важливо зважати на характеристики.

Для спорудження печей не використовують силікатні, гіперпресовані, цеглини-сирці та цеглини шлікерного лиття. Вони деформуються під впливом жарких температур, які є у печках.

Яку цеглу для печі купити?

Для печі зазвичай використовують цеглу стандартних ординарних розмірів, але бувають винятки. Деякі ситуації вимагають нестандартних типажів, до яких належать фасонні матеріали. Вони застосовуються для створення топки та зовнішньої обробки. Форму можна вибирати на власний розсуд, радячись із фахівцями.

Знайти якісні матеріали для кладки можна у категоріях на сайті t-b-k.com.ua. Представлено різноманітна цегли для будівництва печей. Є різновиди форм, кольорів, марок, розмірів та сортів.

Допомогти з підбором та покупкою зможуть консультанти, які щодня працюють та консультують клієнтів. Для цього зателефонуйте за номером, напишіть повідомлення або залиште особисті дані швидкого зв'язку. Найближчим часом менеджер зв'яжеться з вами для обговорення деталей.

Відправка миттєва, якщо продукція є на складах. Доставка по Україні. Фізичні точки складу та заводу розміщені у місті Київ. Будівельні матеріали якісного виробництва.

Для постійних клієнтів передбачені акції та бонуси, які можна використовувати, та економити на покупках. Для відстеження накопичень зареєструйтесь на сайті. Це не займе багато часу, але дозволить скористатися всіма перевагами нашої компанії.

Підбиваємо підсумок:

  • Рядова керамічна повнотіла цегла марка М100-М150 – фундамент, основа, димарі;
  • Рядова повнотіла керамічна цегла марки М200, М250 (пічна) – завдяки стійкості до температури 800-1000 градусів застосовується як універсальний матеріал на всіх етапах будівництва споруд даного типу, крім безпосередньо самих топок;
  • Шамотна цегла – витримує температуру 1300-1800 градусів та використовується в зонах безпосереднього контакту з вогнем;
  • Клінкерна облицювальна цегла – для облицювання конструкції та надання бажаного кінцевого результату.