Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Цегла на димар - особливості вибору!

20 мая, 2022
1808

Цегла для димоходу – особливості


Димар – невід'ємна частина будь-якого приміщення, де є камін або пічне опалення. Важливо правильно підібрати матеріали для будови димоходу, оскільки від неї залежить вихід неприємного запаху та речовин згоряння у навколишнє середовище. В результаті не повинен залишатися темний наліт сажі, який створюватиме зайвого клопоту.

Димар – не така проста конструкція, як здається на перший погляд. Вона потребує спеціальних технологій, які можливі з використанням спеціального обладнання. Майстри перед початком роботи роблять креслення, після чого починають наступні етапи. Перший – заливка фундаменту на 15 см вище за саму конструкцію.

При обробці швів необхідно виключити можливість просвітів і дірок. Пробіли можуть призвести до загоряння через проникнення іскор.

При кладці використовуються якісні цеглини цільного типу. Матеріалу властиво ділитися кілька частин, з допомогою болгарки.

Зазвичай для димоходів використовують повнотілі модифікації цегли, які пройшли хорошу пропічку. Складаються з глини, вапна, каміння і т.д. Характеризуються ідеальною гладкістю та рівною, відсутні нерівності та тріщини. При постукуванні характерний металевий звук. Не якісні матеріали відрізняються глухим дзвоном.Цегла пічна для димоходу

Яка цегла краще для димоходу?


Перед вибором важливо визначити навантаження та тиск, який має витримувати конструкція. Деякі матеріали не можуть впоратися із занизькими або високими температурами, або не взаємодіють із різкими перепадами.

Виділяють такі типи цегли для димоходів:

  • повнотілі;
  • недопалені;
  • перепалені;

Важливо не купувати пористі, порожнисті або полегшені варіанти. Вони не підходять і не справляються з необхідними завданнями.

Перший тип буває шамотний чи керамічний. Як правило, характеризується прямокутністю та рівними кутами. Керамічні пічні варіанти відрізняються від стандартної цегли рядом характеристик: підвищена морозостійкість, легка кладка, екологічна чистота матеріалу, хороші результати теплопровідності. Можна вибрати практично будь-який колір.

Недопалена цегла має переваги в ціні, видає глухий звук при ударі та виконаний у коричневому відтінку.

Перепалені варіанти виготовляються шляхом високих температур печі. Через це стає більш міцним і зносостійким, а на вигляд майже чорний або покритий чорними плямами. Часто використовується для зведення фундаменту димоходу. У давнину така цегла вважалася бракованою, але пізніше з'ясувалося, що вона має індивідуальні переваги над іншими видами.

Необов'язково на всіх етапах використовувати одну цеглу. Фахівці практикують зведення на основі кількох варіантів.

Цегла на димохід – де купити?


Варто пам'ятати, що будівельні матеріали для будівництва димоходу вибираються ще й на основі палива, з яким працює піч. Найчастіше вибирають цегляні варіанти, оскільки вони краще взаємодіють із вогнем. Дерево під час горіння виділяє шкідливий газ, де температура перевищує 700 градусів. З цієї причини у приватних будинках будують цегляні димарі.

Підібрати цеглу можна на сайті нашої компанії t-b-k.com.ua. Серед асортименту будівельних матеріалів покупець точно знайде оптимальний варіант. Наша продукція виробляється відповідно до стандартів та норм. Перевірка на якість доступна завдяки тестуванням на дорогому обладнанні. Наші заводи розміщені по всій Україні.

Консультанти щодня проводять консультації для клієнтів. Менеджери підкажуть яку цеглу краще вибрати для димоходу, щоб це було не тільки практично, але й стильно. Навіть декоративні матеріали представлені за доступною вартістю як у Києві, так і в інших регіонах.

Для постійних клієнтів передбачені знижки та бонусні накопичення. Бонуси, як і замовлення, відображаються у категоріях після реєстрації. Реєстрація не займе багато часу, але дозволить заощаджувати час та гроші у майбутньому.

Доставка по Україні. Жителі Києва максимально швидко одержують необхідну продукцію. Оформити замовлення можна онлайн, не виходячи із дому.