Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Чи можна купити ракушняк в Україні?

29 января, 2021
1469

Ракушняк - що за камінь і для чого застосовується в будівництві?

Будь-яке будівництво - процес не тільки трудомісткий і досить тривалий, але і складний. Починаючи з вибору будівельного матеріалу і закінчуючи його укладанням - все це вимагає особливої ​​уваги і контролю якості. На сучасному ринку не бракує найрізноманітніших будівельних матеріалів, які дозволяють втілювати в життя проекти будь-якого рівня складності. Але поряд з інноваційними винаходами не втрачають своєї популярності і вироби, відомі людству з найдавніших часів. Зокрема купити кримський ракушечник (ракушняк) в Дніпропетровську, Кривому Розі, Києві та інших містах України для зведення будинків, господарських будівель, мансард і зараз хочуть багато покупців.

РакушнякВартість ракушняка в порівнянні з багатьма іншими популярними матеріалами дуже невисока, що тільки збільшує його затребуваність на ринку. Цей камінь має природне походження. Це ні що інше, як спресовані за довгий час мушлі, морський пісок і деякі інші породи. Сьогодні купити камінь ракушняк досить легко в Одесі, Миколаєві, де ведеться його видобуток в малих обсягах, а ось в містах Київ, Вінниця, Кривий Ріг, Харків та інших, які знаходяться на значній відстані від морського узбережжя, з придбанням можуть виникнути деякі складності. Але не варто впадати у відчай, якщо купити ракушняк в Харківській обл. виявиться неможливим, адже його успішно можна замінити шлакоблоком, керамзитоблок або газоблоком.

Блок з ракушечника- в чому особливість матеріалу?

Основною і головною відмінною рисою цього каменю є те, що кладка ракушняка проводиться дуже легко в зв'язку з його високими адгезійними властивостями і хорошою сумісністю з іншими будівельними матеріалами, тому й ціна роботи майстра буде значно нижче. Крім цього, блок черепашник (ракушняк) володіє наступними позитивними характеристиками:

  • стійкість до надмірно високих і низьких температур;
  • повна хімічна нейтральність;
  • низький радіаційний фон;
  • простота обробки;
  • довговічність;
  • високий вміст природного йоду, що виділяється в атмосферу.

Камінь ракушечник дійсно багато в чому хороший, при цьому ціна його невисока. Ось тільки з недавніх пір купити камінь ракушняк стало непросто навіть в місті Одеса.

Блоки з ракушняка, ціна яких прийнятна для покупців, сьогодні видобуваються в Україні в малій кількості, так як основне родовище матеріалу - півострів Крим, ввезення продукції звідки сьогодні якщо не неможливий, то вельми проблемне. Тому в містах Харків, Київ, Вінниця, де продаж черепашнику не відрізняється масштабністю, багато хто воліє купувати подібні будматеріали, ціна яких не набагато вище, і вони завжди є у вільному доступі.

Чи можна купити ракушняк в Україні?

Камінь ракушняк практичний в експлуатації, має привабливий зовнішній вигляд і купити його для будівництва - доцільно, ось тільки сьогодні на території нашої країни спостерігаються постійні перебої з поставками, тому ціна на будматеріал, враховуючи значне перевищення попиту щодо пропозиції, стає вже не такою доступною. Наприклад, ракушняк в міста Вінниця, Дніпро, Запоріжжя, Київ практично не поставляється і при необхідності докупити матеріал, яка виникає під час будівництва досить часто, такої можливості може просто не виявитися. Для того щоб уникнути вимушеного простою, компанія ТОВ "ТБК Апельсин" пропонує замінити ракушняк на доступніші будівельні матеріали, вартість яких не набагато вище, наприклад:

Ціна на ракушняк так невисока ще й тому, що цей камінь має ряд істотних недоліків. Зокрема він може мати неоднорідну структуру, блоки нестійкі до механічного впливу. Також після зведення стін або перегородок, необхідно виробляти утеплення ракушняка, що загрожує додатковими витратами фінансів і часу. Сьогодні ракушняк можна з успіхом замінити бетонними, керамічними або газоблоками, ціна яких в містах Київ, Харків (Україна) найприйнятніша на нашому сайті t-b-k.com.ua.