Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Принцип будівництва фундаменту і зведення цоколя

19 марта, 2019
1792

Фундамент дому


У більшості випадків для спорудження фундаменту застосовується бетон або фундаментні блоки. Бетон має властивість "дозрівання", близько двадцяти восьми - тридцяти днів. Після того, коли бетонну конструкцію заклали, її необхідно витримувати протягом цього часу без будь-якої навантаження. Для того щоб уникнути пересихання верхнього шару фундаменту, бажано його накрити або руберойдом, або будь-якими підручними матеріалами. У той період часу, коли бетон схоплюється його треба періодично поливати водою, для його рівномірного висихання. Не рекомендується робити споруду на невитриманими фундаменті, так як можливе виникнення дефектів, що може за собою спричинити серйозні наслідки.

Гідроізоляція


Так само має велике значення гідроізоляція фундаменту. Для цього використовують різноманітні мастики чи гарячий бітум, їм обмазують все поверхні, які стикаються з грунтом. В гідроізоляції також потребують і стіни. Використовують для цього руберойд, покладений в два шари. Перший шар лягає між нульовим рівнем і цоколем, другий шар між головною стіною будинку і цоколем. Гідроізоляція при зведенні фундаменту дуже важлива, вона захищає стіни будинку і цоколь від вогкості.

ФУНДАМЕНТ ДОМУЗахисні заходи


Для захисту від атмосферних явищ зовнішніх сторін цоколя, застосовується штукатурка або облицювальна плитка. Затирається фундамент сумішшю з додаванням в нього резіносодержащіх компонентів (зола від спалених автомобільних покришок). Виходить гарна «шуба» для цоколя, яка досить надійна. Отвори для вентиляції Коли зводиться цоколь, в ньому необхідно зробити вентиляційні отвори. Вони в літню пору року використовуються для провітрювання підпілля, до зими їх закривають, щоб уникнути попадання вологи в будинок.

Отмостка


Для того щоб забезпечити захист фундаменту від впливу поверхневих вод, використовується вимощення. Її роблять розміром від 75-и см. до 1-ого метра, з нахилом цоколя від стіни. Для будови вимощення використовуються наступні матеріали: бетон, асфальт, залізобетон, іноді використовують добре утрамбовану глину і як правило фінально йде тротуарна плитка.

Злив


На міцність фундаменту також впливає пристрій зливу дощової води. При поганій конструкції зливу, дощова вода тече на вимощення, з часом розбиваючи її і цоколь, нерівномірно зволожується грунт біля фундаменту. Це впливає на несучу здатність фундаменту, і сприяє його поступовому просідання.

 

Всі вищезгадані будівельні матеріали і багато іншого для Вашого будівництва можна купить на нашому сайті. Ціни завжди мінімальні, уважність до Ваших потреб гарантована!