Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Тротуарна плитка – все більший попит!

13 июня, 2022
1185

Тротуарна плитка на вулицях міста вже давно не дивина. Вона використовується для укладання тротуарів, парків, доріжок та площ перед магазинами та офісними будівлями. Плиткою викладають ділянки навпроти метро та бульвари; на великих площах укладають найрізноманітнішу за кольором та формою тротуарну плитку. Та й дачники із задоволенням використовують її на своїх ділянках. Стабільно зростаючий попит підштовхує виробників шукати все нові і нові рішення для задоволення запитів покупців. Напевно зараз важко знайти місце, де немає тротуарної плитки.

Чим вона так приваблює покупців і будівельників і чим відрізняється від інших покриттів, які плитці притаманні переваги і чи є у неї недоліки? Про це йтиметься нижче.

Плитка тротуарна


Переваги

 

  • По-перше, завдяки величезній кількості форм і видів, а так само широкого спектру кольорів, тротуарна плитка надає індивідуальний вигляд будь-якій ділянці. Варіантів і способів укладання нескінченно багато, що дає широкий розмах фантазії, допомагаючи досягати неповторність візерунка. Навіть з найпростіших, квадратних плиток можна придумати унікальні малюнки.
  • Плитка буває рельєфною або гладкою, трикутної або квадратної, що дозволяє використовувати її на самих різних ділянках. За допомогою одного виду плитки можна викладати майданчика круглої або овальної форми. А інші типи добре підійдуть для укладання довгих вузьких доріжок або майданчиків перед під'їздами. Ці якості наочно показують, що тротуарна плитка незамінна при втіленні найрізноманітніших ідей облаштування ландшафту різних територій.
  • Ще однією перевагою тротуарної плитки є її тривалі терміни експлуатації, і відносно невелика вартість. Це дозволяє характеризувати плитку як міцну, стійку до промерзання і стирання. Різні типи плитки розрізняються по міцності: одні витримують вагу вантажного транспорту, а по іншим можна тільки ходити.


Каталог тротуарної плитки
Звичайно, якість плитки важливо, але при недотриманні технологій укладання ніяка, навіть найміцніша плитка не прослужить довго. Тому дуже важливо під час виконання робіт дотримуватися технологію укладання. У кожного виду плитки є свої нюанси і кожна призначена для певного типу грунту.

 

Важливою перевагою тротуарної плитки є те, що її легко ремонтувати. Якщо в процесі експлуатації одна або кілька плиток отримали пошкодження, їх легко можна замінити на нові, такого ж кольору, фактури і розміру. Це не позначиться на якості ремонтованої поверхні, як, скажімо, на асфальті, де латка завжди буде виділятися на загальному тлі.

Тротуарна плитка в поєднанні з різноманітними поребриками

При наявності бордюрів і водостоків, на тротуарах, вимощених плиткою, вода йде, не затримуючись, тому калюжі і застій води на ній виключені, за умови дотримання техніки укладання плитки. Бордюри і водостоки можуть бути оформлені тим же колірним рішенням, що і сама плитка.

Маючи навички в будівництві, можна самостійно укласти плитку на своїй присадибній ділянці. В цьому немає нічого складного, якщо уважно ознайомитися з інструкцією і правильно оцінити якість грунту на ділянці. Купити тротуарну плитку завжди можна у компанії «ТБК Апельсин» в Києві, за доступною ціною.

Тут перераховані тільки найпомітніші гідності тротуарної плитки, насправді їх набагато більше і всі їх ви зможете оцінити в повній мірі після того, як викладіть плитку на своїй ділянці.