Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Укладання тротуарної плитки

19 марта, 2019
1603

На сьогоднішній момент тротуарна плитка є одним з найпопулярніших покриттів для вулиці. З тротуарної плитки можна складати красиві візерунки, які до того ж можуть бути ще й різнобарвними. Все це поєднується з відносно невеликою ціною.

Однак технологія укладання ФЕМ досить на проста і трудомістка. Перед самою кладкою потрібно провести безліч операцій по підготовці рельєфу. Для початку слід точно розмітити згідно з проектними розмірами, де буде проходити тротуар з плитки. Після розмітки слід обгородити потрібну область дошками або будь-якими іншими рівними огорожами. Тепер усередині розміченій області потрібно починати викопувати грунт до глибини в 40 см. Робота копітка, але потрібна. Після того, як ви зробите яму, слід засипати її просіяним піском. Це потрібно для того, щоб поверхня під плиткою була краще утрамбована і щоб в ній не росли рослини, які будуть шкідливі для тротуару. Найкраще для цієї мети підійде річковий пісок, так як він дрібніший і рівний. Його слід засипати в яму нема на 40 см, а приблизно на 35 см. Після всього цього утрамбовуємо пісок для того щоб вага тротуарної плитки не зіпсував рівність укладання. Для цього існує спеціальна техніка, однак можна скористатися і підручними засобами. Далі слід безпосередня підготовка до укладання тротуарної плитки. Укладаємо по периметру майбутнього тротуару бордюр. По краях в яму наливаємо довгу смужку рідкого цементу шириною приблизно 5 см і на цю смужку ставимо бруски для бордюру. Їх слід викладати рівно і звіряти за рівнем. Потрібно кілька годин почекати, щоб цемент висох. Потім потрібно продовжувати засипати яму, але вже не піском, а сумішшю піску і сухого бетону. Шар засипання повинен бути близько 3 см, щоб місця залишалося якраз для плитки. Тепер приступаємо до безпосередньої укладанні плитки. Тут дуже важливо зробити все рівно, а тому без рівня не обійтися. Малюнок можна викладати будь-який, головне не заплутатися в ньому і покласти красиво. При укладанні тротуарної плитки слід використовувати гумовий молоток, який не зашкодить її і допоможе краще вирівняти поверхню. Щілини між плитками можна засипати тією ж сумішшю цементу і піску, щоб в майбутньому плитка не роз'їжджалася. Після повної укладання слід особливо ретельно перевірити рівність тротуару, тому що через деякий час плитки "врастут" в поверхню.

 

Отже, тротуарна плитка - це прекрасне покриття для вулиці. У нього безліч переваг і мінімум недоліків. Укладати тротуарну плитку слід дуже уважно, так як на неї будуть падати великі навантаження. Але в будь-якому випадку тротуарна плитка коштує тих зусиль, які ви на неї витратите. Купити це красивий і надійний будівельний матеріал можна в Києві за нормальною вартістю у компанії «ТБК Апельсин», у нас великий асортимент.