Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Бруківка - краще покриття для тротуару!

01 октября, 2020
1818

На сучасному ринку будівельних та оздоблювальних матеріалів існує велика кількість виробів, призначених для мощення пішохідних зон, місць для паркування та площ. Найбільш оптимальним будівельним матеріалом для виконання цих робіт є бруківка. Тротуарна бруківка - високоякісний і надійний матеріал, що дозволяє створити довговічне і красиве дорожнє покриття. Вартість бруківки залежить від багатьох факторів, включаючи матеріали і способи виробництва, форму, колірні рішення і розмір виробу.

Види бруківки

Тротуарна бруківка може бути виготовлена ​​з різних матеріалів, які відрізняються не тільки своїми характеристиками, способом виробництва, а й зовнішнім виглядом:

  • Гранітна бруківка відрізняється чудовими показниками надійності і довговічності, проте її вартість і невеликий радіаційний фон, а також обмеженість колірних рішень змушують задуматися про доцільність такого виробу.
  • Клінкерна бруківка має більший вибір кольорів, може експлуатуватися тривалий час без необхідності оновлювати покриття, проте вартість такого виробу може перевершувати навіть ціна на граніт.
  • Бруківка вібропресована або бетонна бруківка має меншими показниками надійності, однак цей недолік компенсується великою кількістю форм, розмірів, фактур і колірних рішень. Розцінки на бруківку з бетону набагато менше, ніж на аналогічні вироби з граніту або клінкерну бруківку.

Порівняльну характеристику цих виробів можна представити у вигляді таблиці:

 

Вартість

Довговічність

Цвет

Бетон

Низкька+Середня

15-50 роки

Великий вибір

Граніт

Средня+Висока

не обмежена

Середній вибір

Клінкер

Средня+Високая

Більше 100 років

Малий выбір

Різниця між клінкерною, гранітною і вібропресованою бруківкоюСпіввідношення цих показників дозволяє підібрати оптимальний матеріал бруківки тротуарної. Ціна бруківки за м2 також залежить від заводу, на якому здійснюється виробництво виробів. Найбільш якісні вироби, що володіють кращими характеристиками можна купити тільки за високими цінами. Однак ця переплата в момент покупки багато в чому буде перекрито зниженням витрат на реставрацію і експлуатацію бруківки у дворі.

Переваги бруківки

Серед переваг бруківки, які дозволяють їй виділятися серед інших різновидів оздоблювальних матеріалів можна виділити:

  • Найвищу міцність і високі показники щільності, що забезпечують довговічність і зносостійкість.
  • Опір впливу атмосферних явищ і температурних перепадів.
  • Стійкість кольору матеріалу.
  • Стійкість до впливу хімічних сполук.
  • Низький рівень поглинання вологи, що дозволяє перешкодити руйнуванню матеріалу зсередини.
  • Екологічна чистота. Всі вироби, незалежно від різновиду, виготовляються з природних компонентів, безпечних як для навколишнього середовища, так і для людини.
  • Простота догляду.
  • Шорсткість поверхні забезпечує хороше зчеплення і перешкоджає ковзанню в холодну пору року.
  • Ціна бруківки може бути вище деяких видів оздоблювальних матеріалів, проте вона окупається завдяки тривалому періоду експлуатації і простоті догляду.

Використовувати цей матеріал в якості фінішного покриття в будь-якому місці - вигідно, надійно і практично.

Яку бруківку краще купити

Вибір матеріалу, форм і колірних рішень перед покупкою бруківки залежить від дизайнерського проекту або рішень, прийнятих під час створення ландшафтного дизайну. Крім того, вартість продажу цього оздоблювального матеріалу безпосередньо залежить від сукупності вищевикладених чинників. На показники ціни виробу також впливає відповідь на питання: «скільки бруківки в 1м2». Як правило вироби менших розмірів обходяться в цілому дорожче, ніж велика бруківка, призначена для швидкої і довговічною укладання. При виборі бруківки, яку Ви бажаєте придбати варто також оцінювати її виробника. Великі заводи з тривалою історією та чудовою репутацією можуть запропонувати набір стандартних рішень, в той час як кустарне виробництво націлене на індивідуальний підхід до кожного клієнта. Купити бруківку з заводу, як правило, не буває дешевше, ніж покупка її ж у торгуючих компаній, що мають дистрибюторські знижки і вибирають великі обсяги продукції на виробництві. Ціна бруківки полягає не тільки в її якості - вона прямо залежить від складності виробництва та індивідуального підходу до вирішення дизайнерських завдань.

Купити високоякісну бруківку за низькою ціною ви можете на сторінках нашого інтернет-магазину в розділі "Тротуарна плитка". Просто зробіть замовлення, і наші співробітники здійснять доставку необхідного обсягу виробів в найкоротші терміни по Києву і всій території України.