Зворотній
виклик
Надіслати
повідомлення
Надіслати
запит
Контакти

Залізобетонні плити, їх застосування і виробництво

19 марта, 2019
577

Плити залізобетонні - це ЗБВ , які мають великий термін експлуатації і використовуються на протязі довгих років. Вони володіють такими якостями, як міцність, довговічність, низька собівартість, водостійкість, пожежостійкість (навіть не руйнуються під впливом будь-яких хімічних активних речовин). Тому сфера їх застосування різноманітна і широка, адже таке співвідношення ціни і якості є оптимальним в наш час.

Вони широко застосовуються в житловому та промисловому будівництві, для дорожнього покриття, для огорожі і т.д. Що стосується житлового будівництва, то особливо популярні залізобетонні плити при багатоповерховому будівництві і використовуються в першу чергу в якості перекриттів. У промисловому будівництві вони використовуються на всіх виробничих підприємствах, так як забезпечують їх функціонування протягом довгих років.
Щоб забезпечити необхідні якості при виробництві залізобетонних плит, особливу увагу необхідно звернути на деякі тонкощі їх конструкції. В основному це стосується каркаса з арматури. В основі кожної залізобетонної плити лежить жорсткий каркас з металевої арматури. Каркас повинен бути закінченим, не мати окремих частин, всі частини повинні бути звареними між собою. Це забезпечує міцність і довгий термін експлуатації і дозволяє їх використовувати в будівлях зі складними архітектурними схемами. Дуже часто, на додаток, використовується і сталевий дріт, яку обмотують уздовж каркаса, чим забезпечують додаткову міцність.

Для зручності експлуатації в плитах роблять поздовжні порожнечі. Наприклад, в основних плитах перекриття є шість пустот, які забезпечують додаткову вентиляцію, захист від промерзання і вологи в зимовий період. А ще в плитах зазвичай прокладають основний кабель, який розходиться по всіх кімнатах приміщення.
Виробництво залізобетонних плит відбувається за допомогою конвеєра, що займає не так вже й багато часу. Ще однією особливістю виробництва плит є ретельний підбір їх компонентів, а саме бетону та арматури. Цементна суміш для бетону завжди має постійний склад, а сам бетон повинен володіти великою щільністю. З такими показниками будь-яке будівництво буде довговічним і унікальним. Крім цього враховується і сам заповнювач, його розміри. Для плит використовується крупний щебінь, який дає хорошу якість і велику вагу, невисоку вартість і прийнятну якість.

Що стосується залізобетонної плити, то вона не сильно порадує нас оригінальністю і красою. Але це важливо, оскільки вона буде не видна після ретельної обробки.